Receptek
az egészséges látáshoz

Néhány könnyen, gyorsan
elkészíthető recept

Ha meg szeretné tekinteni a recepteket, kattintson a címére.

Káposztával töltött paprika (4 adag)

Hozzávalók:

  • 4 db sárga v. narancs színű paprika
  • 100 g vadrizs
  • 1 közepes hagyma
  • 100 g kelkáposzta/spenót keverék
  • 70 g szűrt csemegekukorica
  • 50 g cheddar sajt
  • 4 szem szeletelt fekete olívabogyó
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 finomra szelt paradicsom
  • Fűszerezés ízlés szerint
  • Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra.

Elkészítés:

Főzzük meg és szűrjük le a rizst. Olajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Ha már minden megpárolódott, adjuk hozzá a rizst is. Vágjuk le a paprikák tetejét, töltsük meg a megpárolt keverékkel, majd a levágott paprikatetőket helyezzük a tetejére. Szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 1 órán át a tepsire helyezett paprikákat.

Teljes kiőrlésű penne párolt spenóttal és gorgonzola sajttal (6 adag)

Hozzávalók:

  • 285 g penne tészta
  • olívaolaj
  • 1 fej közepes, kockára vágott hagyma
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma őrleménye
  • 120 ml tyúkhúsleves
  • 3 db olasz paradicsom, szeletelt
  • 170 g friss bébispenót
  • 6 g szeletelt friss, vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • Só, bors ízlés szerint
  • 75 g morzsolt gorgonzola sajt
  • 47 g fenyőmag

Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát, só nélkül. Amíg a tészta megfő, melegítsünk elő egy olívaolajjal kikent sütőtálat. Az előmelegített tálban pároljuk üvegesre a szeletelt hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is és keverjük jól össze. Ezután hozzáadhatjuk a paradicsomot, majd további 2 perc párolás után a spenótot és a bazsalikomot. Amikor a levelek megfonnyadnak, vegyük le a tűzről és fűszerezzük ízlés szerint. Penne tésztával tálaljuk, amire szórjunk gorgonzola sajtot és fenyőmagot.

Sárgarépa- és gyömbérleves (4 adag)

Hozzávalók:

  • 4 ek olívaolaj
  • 1 db szeletelt közepes méretű hagyma
  • 1 gerezd finomra szelt fokhagyma
  • 1 db 5 cm-es friss, hámozott, szeletelt gyömbérgyökér
  • 600 g hámozott, durvára reszelt sárgarépa
  • 700 ml zöldségleves
  • 2 nagyobb narancs leve és rostjai
  • Só, frissen őrölt bors
  • 1 csokor friss koriander

Elkészítés:

Melegítsünk fel 2 ek olívaolajat egy serpenyőben, majd közepes hőmérsékleten pirítsuk meg a hagymát kb. 3–4 perc alatt. Adjuk hozzá a sárgarépát, a fokhagymát, a gyömbért és pároljuk további 5 percen át, időnként kevergessük meg. Öntsük hozzá a zöldséglevest, a narancslevelet, és a kifacsart narancs megmaradt rostjait, fűszerezzük, és melegítsük az egészet forrásig. Forrás után csökkentsük a hőmérsékletet, fedjük le, és a főzzük kb. 30 percig, vagy ameddig a sárgarépa megpuhul. Távolítsuk el a friss koriander leveleit, majd adjuk hozzá a maradék olajat és peresítsük. Melegítsük át, majd találjuk.

Sült, töltött szardínia

Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db finomra vágott hagyma
  • 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 85 g friss zsemlemorzsa
  • 1 ek mustár
  • 2 ek finomra vágott petrezselyem
  • 1 tojás sárgája
  • 2 ek ricotta sajt
  • 3 citrom leve, ebből 1 rosttal együtt
  • Só, frissen őrölt bors
  • 12 db frissen bontott, tisztított szardínia (alternatívák: hering, makréla, pisztráng)
  • Citromkarikák és petrezselyemlevél a tálaláshoz

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat egy edényben, majd dinszteljük meg benne a hagymát és a fokhagymát közepes hőmérsékleten. A sütőt melegítsük elő 180 ºC-ra. Vegyük le a tűzről az edényt, tegyük bele a zsemlemorzsát, a mustárt, a finomra vágott petrezselymet, a tojás sárgáját és a ricotta sajtot. Ízesítsük 2 citrom levével és a fűszerekkel. Az így elkészült keverékkel töltsük meg tisztított szardíniát. Egy nagy sütőtálra helyezzünk alufóliát és rakosgassuk rá a megtöltött szardíniákat. Tegyük rá a maradék citromlevet, zárjuk le a fóliát. Süssük az előmelegített sütőben kb. 30 percig.

Cseresznye ricotta sajttal és pirított mandulával (1 adag)

Hozzávalók:

  • 170 g fagyaszott magozott cseresznye
  • 2 ek fölözött ricotta
  • 1 ek pirított mandula

Elkészítés:

Melegítsük át a cseresznyéket mikrosütőben (1–2 perc). Szórjuk meg a tetejüket ricottával és mandulával.

Tudományosan igazolt összetevők
a normál látás fenntartására

45 év felett a szem szűrőképessége gyengülhet. Szedjen Ocuvite® szemvitamint. Kombinált hatóanyagai – cink, E-vitamin, C-vitamin, szelén – hozzájárulnak a szem védelméhez.*

*A cink hozzájárul a normál látás fenntartásához. A C-vitamin, az E-vitamin és a szelén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Ocuvite® Lutein forte

Komplex összetételű étrend-kiegészítő luteinnel, zeaxantinnal, cinkkel és antioxidánsokkal.

Ocuvite® Complete

Omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend-kiegészítő vitaminokkal, cinkkel, luteinnel és zeaxantinnal.

Ocuvite® Lutein Premium

12 mg luteint tartalmazó, komplex összetételű étrendkiegészítő vitaminokkal, ásványi anyagokkal és karotinoidokkal.

Ocuvite® PreserVision

Vitaminokat és nyomelemeket tartalmazó étrend-kiegészítő filmtabletta.